Certificate și semne de test

VDE
VDE reprezintă asociaţia pentru electrotehnică, electronică şi tehnica de informare, a ştiinţelor corespunzătoare, precum şi a tehnologiilor şi aplicaţiilor bazate pe acestea. Semnul VDE pentru produsele electrotehnice definește conformitatea acestora cu dispozițiile VDE respectând normele europene sau internaționale și confirmă respectarea cerințelor de protecție ale directivelor aplicabile. Semnul VDE stă pentru siguranţa produsului în ceea ce privește periclitarea electrică, mecanică, termică, toxică, radiologică și altele.

Simbolul CE
Mijloacele tehnice de lucru care au fost stabilite printr-o ordonanţă - prin urmare echipamentele electrice, maşinile sau componentele de siguranţă - trebuie să prezinte un simbol CE, prin care producătorul confirmă faptul că sunt îndeplinite cerinţele de siguranţă ale ordonanţei. În plus, trebuie să dispună de o declaraţie de conformitate şi de documentaţie tehnică. Simbolul CE nu este un simbol al calităţii, ci doar o declaraţie a producătorului că a respectat prevederile ordonanţei, respectiv normele tehnice.

UL
Underwriters Laboratories (prescurtat UL) este o organizatie independentă care verifică și certifică produse cu privire la siguranta acestora. În mod normal, pentru comercializarea produselor pe piața Statelor Unite este necesară o certificare UL.
UL oferă diferite certificări: Semnul de test de UL-Listing este dovada că eșantionul reprezentativ UL al produsului corespunzător a fost verificat de UL și s-a confirmat conformitatea cu cerintele de siguranță valabile. Semnul UL-Recognized-Component arată că componenta recunoscută de UL poate fi folosită într-un sistem sau produs care detine semnul UL-Listing.