Locuri de instalare

În interior sau exterior, în atmosferă agresivă sau în condiţii speciale de igienă: OBO oferă varianta optimă de suprafeţe şi materiale pentru instalatia dumneavoastră, în funcţie de cerinţe.
Sistemele de susţinere a cablurilor de la OBO sunt confecţionate din tablă de oţel de înaltă calitate respectiv sârmă de oţel şi se pot livra în diverse variante de suprafeţe. Diferite procedee de îmbunătăţire şi acoperire asigură o protecţie perfectă împotriva coroziunii, adaptată scopului de utilizare:
 

Coroziunea de contact

Coroziunea de contact între două metale diferite reprezintă un risc considerabil pentru capacitatea de încarcare şi durata de viaţă a sistemelor de susţinere a cablurilor.

Grosimea coroziunii de contact depinde în mare măsură de valoare diferenţei de potenţial dintre cele două părţi (materiale). De la o diferenţă de potenţial de 100 mV apare coroziunea de contact şi partea anodică (electronegativă) este corodată. De aceea nu se pun în contact metalele cu nemetalele.

Alte criterii ale coroziunii de contact:

Valoarea rezistenţei electrice între cele două părţi aflate în contact. Valoarea mare a rezistenţei reduce coroziunea de contact. Pozitiv la Al și Ti.

Apariţia electrolitului. Un electrolit cum ar fi condensul, atacă straturile de protecţie şi măreşte conductibilitatea. Murdăria amplifică acest efect prin ionii dizolvaţi.

Durata influenţării electrolitului. Durata existenţei electrolitului influenţează procesul de coroziune.

Rapoartele de suprafaţă ale părţilor aflate în contact influenţează densitatea curentului.Cel mai favorabil este reducerea contactului dintre metale şi nemetale.