Fără halogeni
 
Se estimează că aproximativ 95 la sută ale victimelor incendiilor nu mor din cauza acțiunii directe a focului ci prin inhalarea fumului. În plus, gazele corozive rezultate din incendii provoacă pagube materiale imense și pot deteriora structura unei clădiri în mod durabil. În zonele publice (căi de acces pentru salvare, lifturi etc) ar trebui sau trebuie să se utilizeze sisteme de instalații fără halogen.
Aceste sisteme fără halogeni au o structură chimică specială, astfel încât, în caz de incendiu, emană puţine gaze dăunătoare (toxice/corozive) care în legătură cu substanţele pentru stingerea focului s-ar putea transforma în acid clorhidric. În temeiul normei DIN VDE 0472, aceasta înseamnă că materialele sunt considerate ca neconţinând halogeni având în vedere faptul că „procentul din masă al halogenilor clor, brom şi iod se calculează pe baza clor ≤0,2% şi fluor ≤0,1%“.
OBO Bettermann oferă un spectru larg de articole fără halogen prin aplicarea cărora vătămările corporale și daunele în caz de incendiu pot fi reduse la un nivel minim.
 

Protecţie anti-UV
 
Instalaţiile în exterior trebuie examinate întotdeauna în mod critic ţinând seama de locul de montaj şi de selectarea materialelor de instalare.
Multe materiale plastice vor fi dăunate prin radiațiile ultraviolete de pe urma cărora se îngălbenesc și/sau devin fragile sau elasticitatea lor se pierde. Materialele plastice pot fi protejate prin adăugarea stabilizatorilor de lumină împotriva daunelor provocate de lumina ultravioletă. De aceea, articolele rezistente la lumina ultravioletă vor fi identificate în mod special. În mod general, în cazul instalării în aer liber, pe lângă radiațiile UV trebuie considerate și alte influențe ale naturii. Factorii, cum ar fi temperaturile maxime, frecvența (extremă) schimbărilor de temperatură, umiditatea aerului și locul de utilizare/montaj (construcții rezidențiale, industrie, oraș, regiune, continent) joacă un rol important aici.