Testări electrice

Verificarea izolației:

Aparatele de protecție la supratensiune sunt verificate conform DIN EN 61643-11, sistemele de canale pentru instalații electrice cu izolație electrică sunt verificate conform DIN EN 50085-1, iar cutiile de derivație pentru cabluri conform DIN EN 60670-1. În cadrul acestora se verifică rezistența de străpungere a izolației conform celei mai mari tensiuni de exploatare continuă pentru aparate de protecție la supratensiune, tensiunea de dimensionare a sistemelor de canale pentru instalații electrice și cutii de derivație pentru cabluri. În timpul verificării izolației cu o tensiune de încercare, conform figurii 5, la aparate de protecție la supratensiune, cu o tensiune de încercare de la tensiunea dublă de dimensionare + 1000 V la sistemele de canale pentru instalații electrice, respectiv o tensiune de testare, conform figurii 5, la cutiile de derivație pentru cabluri nu trebuie să se înregistreze nicio străpungere.

Verificarea conductibilității:

Sistemele de susținere a cablurilor cu conductibilitate electrică sunt verificate conform DIN EN 61537, iar sistemele de canale pentru instalații electrice cu conductibilitate electrică sunt verificate conform DIN EN 50085. În cadrul acestora este verificată conductibilitatea la nivelul punctelor de îmbinare cu un curent alternativ de 25 A. Pe lungimea suportului de cablu, impedanța (tensiune măsurată/curent alternativ) nu trebuie să depășească 5 mΩ/m. Deasupra unei îmbinări, impedanța nu trebuie să depășească 50 mΩ.

Încercare CEM:

Încercări CEM privind cablurile cu o tensiune de impuls de 1,2/50 și 10/1000, precum și curenți de șoc de 8/20 și 10/1000 cu ajutorul unui generator hibrid. Generatorul hibrid este un punct de încercare automat, la care sunt verificate aparatele pentru protecția rețelei de date conform standardului EN 61643-21. Verificarea mecanismelor de cuplare: se conduce un curent de șoc printr-o construcție de antenă,
care generează un câmp perturbator. În acest câmp perturbator se măsoară cuplarea tensiunilor perturbatoare într-un cablu, ținându-se cont de diversele tipuri de pozare. În cadrul acestei încercări se verifică efectul de ecranare al sistemelor de susținere a cablurilor și al sistemelor de canale pentru instalații electrice.